Umetničko veče „ART grupe AKT“ iz Valjeva ponedeljak 23.10.2023.god.

23. oktobar

Pozivamo vas na umetničko veče „ART grupe AKT“ iz Valjeva, koje će se održati u ponedeljak, 23. 10. 2023. godine u 19 časova u Holu Centra za kulturu.

Veče će imati dva dela:

 

Prvi deo

Otvaranje likovne izložbe odabranih radova sa likovne kolonije „Eho, rubovi“ desetog, jubilarnog saziva. Osnivač kolonije i autor ove izložbe je Dejan Bogojević, multimedijalni umetnik iz Valjeva.

Radove će izložiti sledeći umetnici: Emilija Boroja (Novi Sad), Dragana Grujičić (Beograd), Danijela Bogojević (Valjevo), Nikola Pavlović (Beograd), Nikolina Jakovljević (Valjevo), Danijela Padejski (Valjevo), Zorica Obradović (Beograd), Jasmina Mima Vasiljević (Kragujevac), Živanka Dragošanović (Majdanpek), Salajdon Mamatkulov (Uzbekistan), Humberto Ortega Villasenor (Meksiko), Dejan Bogojević (Valjevo).

Izložbu otvara mr Jovanka Božić, književnica i slikarka.

 

Drugi deo

Promocija knjige izabrane haiku poezije „Otisak prsta“ Nine Kovačić iz Zagreba, jedne od najboljih haiku pesnikinja Evrope. (Autorka će prisustvovati promociji). Knjigu je priredio Dejan Bogojević koji je i glavni i odgovorni urednik i recenzent, a knjigu je objavilo Udruženje „ART grupa AKT“ iz Valjeva. U programu promocije knjige učestvovaće i haiku pesnici iz Valjeva.