U nastavku “Abro festa” predstave “Ručni rad” i “Kavkaski krug kredom”

26. i 27. septembar

Ovogodišnji “Abro fest” uspešno je otvoren u petak premijerom predstave “Mrešćenje šarana” u izvodjenju ansambla Gradskog pozorišta “Abrašević”.

“Abro fest” se nastavlja u nedelju, 26. septembra predstavom “Ručni rad ” u produkciji Teatra “Promena” iz Novog Sada.

U neobičnoj crnoj komediji, u čijem su epicentru tri žene i krug kredom” rediteljski su uobličile profesor Marija Milenković i stručni saradnik Marija Bergam. Radi se o interesantnom i inovativnom dramskom predlošku slojevita priča o ljubavi, reditelj Nikola Končarević na duhovit način razrešava mnoga pitanja sa kojima se stalno sudaramo. Teks je pisao Žan Klod Danoa, a igraju mlade, talentovane novosadske glumice Bojana Milanović, Mia Simonović i Sonja Isailović.

Dan kasnije, dakle u ponedeljak, 27. septembra, ovdašnjoj publici će se predstaviti diplomci Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Predstavu “Kavkaski koji je inspirisan delima Bertolda Brehta. Predstava je osvojila cenjenu evropsku nagradu – „Gran pri“ na Međunarodnom studentskom festivalu održanom u Moskvi.

Obe predstave će se igrati u dvorani Centra za kulturu sa početkom u 20 sati, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.