PROFESIONALAC

27. mart

POVODOM SVETSKOG DANA POZORIŠTA

27. MART U 20.00 Č

VELIKA SCENA CENTRA ZA KULTURU VALJEVO

Kao i svake godine, povodom 27. marta – “Svetskog dana pozorišta“, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja.U našem gradu, a sve pozorištu u čast, u nedelju će biti  izvedena poznata predstava Dušana Kovačevića „Profesionalac“. Ovu „tužnu komediju“ u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“ režirao je Miroslav Trifunović.

Predstava je nakon premijere na poslednjem „Abro festu“ zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza.  Igraju: Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

Pre predstave, u nedelju, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom „Svetskog dana pozorišta“ koji će međunarodnoj  javnosti uputiti, kao i svake godine, neko od najznačajnijih teatarskih stvaralaca .

Podsetimo, na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta već šest decenija širom sveta obeležava se ovaj „pozorišni dan“. Prvi put manifestacija  je upriličena 1962. godine na svečanom otvaranju  „Teatra nacija“  u  Parizu.

Karte su u prodaji od četvrtka, 24. marta.

Radno vreme blagajne:

Radnim danima i subotom od 09-11.00 č i od 17-20.00 č

Nedelja od 17-20.00 č

Cena karte je 350 dinara.