POZORIŠNA PREDSTAVA – SPORTSKO SRCE

21. april

ZVEZDARA TEATAR 
POZORIŠNA PREDSTAVA 
SPORTSKO SRCE 
VELIKA SCENA CENTRA ZA KULTURU VALJEVO 
21. APRILA U 20.00 č
Karte u prodaji na blagajni Centra za kulturu od 15. aprila.
Radno vreme blagajne radnim danima i subotom od 09.00 do 11.00 č i od 17.00 do 20.00 č
 
I i II zona 1000 dinara.
III zona 800 dinara.

REČ REDITELJA

Milan Karadžić

„Ono što me u pozorištu najviše zanima privuklo me je ovom komadu, a to je sudar različitih svetova, autentičnost likova i raspon od tragičnog do komičnog u priči. Ovde se sukobljavaju jedan pretenciozan,snobovski, umišljen svet sa stradalnim, ali autentičnim svetom skorojevića, što istovremeno proizvodi i tragične i komične efekte. Preokreti u sudbini likova su više nego izazovni za glumce. Zato sam bio inspirisan da režiram „Sprotsko srce“ sa namerom da predstava verno oslika našu stvarnost koja je istovremeno i smešna i tužna.“

REČ PISCA

Đorđe Milosavljević

„Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju.

I da – njih petoro sreću se u pečenjari na Gornjem Zemunu, koju vodi pomenuti prezreni otac, i to baš na dan, kad su u finalu svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji igrale reprezentacije Francuske i Hrvatske.

Šta još da pisac napiše, a da već nije napisao u dvanaest hiljada i kusur reči dramskog teksta, koje ćete čuti na sceni?

Uprkos preziru, sramu, odbačenosti, otuđenosti, očajanju, autodestruktivnosti, razočaranosti, mahnitosti i Dedinju – ovo je komedija.

Rizikujući da vam na ovom mestu otkrijem previše, reći ću i da je to, pre svega, priča o opraštanju i pomirenju.“