OTKAČENA NOVOGODIŠNJA BAJKA

22.12.2019

OTKACENA-BAJKA-PLAKATopt

Premijera 

22.12. u 11.00  

Velika scena

I ove godine Centar za kulturu Valjevo, pripremio je novogodišnju predstavu za decu! Sa ciljem da deci ulepšamo praznične dane, s radošću ispratimo Staru i dočekamo Novu 2020. godinu, pripremili smo predstavu  OTKAČENA NOVGODIŠNJA BAJKA, po tekstu Milice Živković, namenjenu deci uzrasta od 3 – 12 godina.

Predstava se igra na Velikoj sceni Centra za kulturu. U bogatoj scenografiji i raskošnim kostimima, kroz autorsku muziku i igru, pružićemo našoj vernoj publici jedinstven pozorišni doživljaj kroz autorski rad valjevskih glumaca

ULOGE:

Kralj: BRANKO ANTONIĆ

Dadilja i Učiteljica: KATARINA VIĆENTIJEVIĆ

Princeza: ANGELINA LUKIĆ

Deda Mraz: ĐORĐE TEODOSIĆ

Siže predstave:

U jednom dalekom kraljevstvu, živi kralj sa svojom ćerkom, njenom dadiljom i poslušnim dvorjanima.

Međutim, njegova ćerka veoma je razmažena i neposlušna princeza i Kralj je zbog toga u velikom problemu. Celo kraljevstvo već bruji! Kažu, ako ne zna da vaspitva svoju ćerku, kako će onda vladati kraljevstvom?

Ali ovo nije njegov jedini problem. Stiglo mu je pismo od Deda Mraza u kome ga obaveštava da će posetiti njegovo kraljevstvo i ostati na dočeku Nove 2020. godine i  moli ga da organizuje Novogodišnji bal, kako bi svoj dobroj deci podelio novogodišnje poklone.

Ovo je veoma težak zadatak za Kralja, jer kad Deda Mraz bude shvatio koliko je princeza bezobrazna, razmažena i nevaljala, odustaće od novogodišnjeg bala, a to znači da deca neće dobiti poklone!

Kralj je očajan! Rešenje za ovaj problem gotovo da ne postoji. Dvorske dame ne žele više da druže sa princezom, niko neće da je oženi jer je oterala sve prosce, a da stvar bude još gora, ni učitelji više neće da dolaze i da je podučavaju.  Ona je jednostavno beznadežan slučaj!

I tako, čini se da spasa nema i da je sve izgubljeno.

Da li će Kralj i Dadilja, ipak smisliti neko rešenje ili ćemo ostati bez novogodišnjeg dočeka i što je najgore, bez novogodišnjih poklona?!

Odgovor na ovo pitanje čeka vas u predstavi OTKAČENA NOVOGODIŠNJA BAJKA!!!

Pojedinačna cena karte u slobodnoj prodaji je 250,00 dinara.

 

Kontakt osoba: Angelina Lukić, urednica programa.

Telefon: 014 / 223 219, 063 / 457 419 i 064/8 670 680

Blagajna: 014/ 221 336

Novogodišnji praznici su vreme kada se i mi odrasli ponovo vraćamo u detinjstvo, u one najlepše i najbezbrižnije dane koji se pamte celog života i kojih se uvek rado sećamo i iznova oživljavamo.

Zato, dobrodošli nam i dragi ODRASLI!