NOVOGODIŠNJE LAGARIJE

22. decembar

NOVOGODIŠNJE LAGARIJE

 

Premijera predstave na Velikoj sceni Centra za kulturu

 

22. decembra 2021. u 18.00 časova

I ove godine Centar za kulturu Valjevo, pripremio je novogodišnju predstavu za decu! Sa ciljem da deci ulepšamo praznične dane, s radošću ispratimo Staru i dočekamo Novu 2022. godinu, pripremili smo predstavu NOVOGODIŠNJE LAGARIJE, po tekstu Milice Živković, namenjenu deci uzrasta od 3 – 12 godina.

Predstava se igra na Velikoj sceni Centra za kulturu. U bogatoj scenografiji i raskošnim kostimima, kroz autorsku muziku i igru, pružićemo našoj vernoj publici jedinstven pozorišni doživljaj kroz autorski rad valjevskih glumaca.

ULOGE:

Deda Mraz: BRANKO ANTONIĆ

Julijana: KATARINA VIĆENTIJEVIĆ

Svetlana: ANGELINA LUKIĆ

Siže predstave:

Julijana i Svetlana, dve, ne baš tako dobre sestre, dosađuju se i smišljaju kako da dođu do slatkiša, a da usput naprave i neku zvrčku. Onda se Svetlana doseti! Obući će kostime Deda Mraza i Baba Zime i na prevaru će pokušati da ubede decu da budu nevaspitana i bezobrazna, da govore ružne reči, ne poštuju roditelje i da što više zagađuju okolinu. Kad to vide njihovi roditelji i Deda Mraz, naljutiće se i niko neće dobiti paketić, već će paketići ostati njima!

Da li će Deda Mraz ipak smisliti neko rešenje ili će sva deca ostati bez novogodišnjih poklona i što je još gore postati i ostati bezobrazna i nevaspitana?!

Odgovor na ovo pitanje čeka vas u predstavi NOVOGODIŠNJE LAGARIJE!!!

 

 

Ukoliko ste zainteresovani za organizovanu podelu paketića uz predstavu NOVOGODIŠE LAGARIJE, o svim detaljima, uključijući i termine igranja, kontaktirajte nas.

Kontakt osoba: Angelina Lukić, urednica za kreativno obrazovni program.

Telefon: 014 / 223 219, 063 / 457 419 i 064/8 670 680

Blagajna: 014/ 221 336

 

Novogodišnji praznici su vreme kada se i mi odrasli ponovo vraćamo u detinjstvo, u one najlepše i najbezbrižnije dane koji se pamte celog života i kojih se uvek rado sećamo i iznova oživljavamo.

Zato, dobrodošli nam i dragi ODRASLI!

 

Sa poštovanjem

Urednica programa

Angelina Lukić