40. VALJEVO JAZZ FEST

16-18. maj

Gino Vannelli stiže u Valjevo na važan jubilej: 40 godina Valjevo Jazz festa

 

Valjevski Jazz fest, jedna od najdugovečnijih manifestacija u regionu biće od 16.do 18. maja ove godine regionalni centar kulturnih dešavanja. Sa motom „Istorija, tradicija, spektakl“, obeležava se četiri decenije postojanja kultnog festivala, koji je ugostio sva prestižna imena džez scene sa naših prostora.

U skladu sa značajem velikog jubileja, organizatori su ove godine učinili još jedan iskorak u želji da pokažu da je Valjevo sa aspekta vizije, organizacije i posebno izbora izvođača u potpunosti doraslo ambicijama da se takav događaj obeželi dostojno.

– Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku zvezdu Gina Vannellija. Time je festival prvi put dobio internacionalni karakter, uz pozicioniranje na mapi ozbiljnih evropskih događaja. To je i bio cilj kada smo pravili viziju budućnosti rasta i razvoja najstarije manifestacije u gradu. Takođe, najavljujemo i nastupe domaćih talentovanih izvođača na čelu sa pijanistom Slobodanom Dragovićem, uz posebnu poslasticu za džez sladokusce – nastup Big Band-a RTS sa nenadmašnim Urošem Perićem. Oni će izvesti program pod nazivom „Tribute to Ray Charles“– kaže Milan Đurđević, umetnički direktor festivala.

Nastup Gina Vannellija je 16.maja u sali Omni centra, a preostala dva programa će biti održana 17. i 18. maja na Trgu Desanke Maksimović uz besplatan ulaz.

Promo video: