39. VALJEVO JAZZ FEST

21 - 23. decembar

39.Valjevo Jazz fest: Valjevci Valjevu i istoriji džeza

39.Valjevski Jazz festival biće održan od 21.do 23. decembra u Art holu Centra za kulturu. U trodnevnom programu nastupiće svi najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti  ono što je najdugovečniji džez festival ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja.

Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred  sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri jazz muzika živi u Valjevu ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put.

Pored ostalih, koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, Irena Blagojević, širom sveta nagrađivani  Uroš Spasojević… Nastupe će imati i valjevski gimnazijalci, kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj,  ali i regionalnoj  i svetskoj kulturnoj sceni.

Ovogodišnji festival je lokalnog karaktera zbog renoviranja velike sale Centra za kulturu, ali nosi veliku simboliku. Ulaz je sva tri dana besplatan.

Organizatori su najavili i sledeći, grandiozni, jubilarni  40. Valjevo Jazz fest na koji će, kako kažu, doći dve velike svetske zvezde.

Promo video:

Učesnici na 39. jazz festu

Irena Blagojević

Uroš Spasojević trio

Pilot blues bend