38.Valjevski Džez festival

17 - 19.novembar

Na 38. Džez festivalu u Valjevu domaće, regionalne i inostrane zvezde tradicionalnog i modernog džeza

38.Valjevski Džez festival biće održan u velikoj sali Centra za kulturu od 17. do 19.novembra.

Prepoznatljiva i imperativna ideja očuvanja tradicije, uz udruženi koncept svetskih džez festivala, poslednjih godina puni gledalište i čini Valjevo centrom ove vrste događaja u regionu. Tako će, najavljuju organizatori biti i sada, uz ekskluzivnog gosta iz inostranstva.
– Tradicionalno, prvo veče (četvrtak) je “Veče valjevskog džeza”, a nastupiće Nina Kolarić i Lazar Avramović duo, „Pilot blues band“, „ABV bend“, „Blue train band“, Mehanički balet, „Musical doctors“ i „Midnight buzz“.

-U petak, 18. novembra, publici će se predstaviti BIG bend RTS sa solistom Stjepkom Gutom, jednim od najpriznatijih svetskih solista na trubi, kao i Nenad Vasilić trio.

-Veče 19. novembra učiniće izuzetnim još dva trija: Vladimira Samardžića, uz ekskluzivnu “live” promociju aktuelnog autorskog albuma, i virtuoznog gitariste Vlatka Stefanovskog.

Ove godine imamo i veoma ekskluzivnog gosta, može se reći svetsku jazz atrakciju – iz Pariza dolazi Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski “African Jazz Project” i predstaviti svoj poslednji album, koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama – najavljuje umetnički direktor festivala Milan Đurđević.

Uz moto „New Jazz moment“, koji poslednjih godina opisuje novo ruho jedne od najstarijih džez manifestacija u regionu, ove godine su organizatori dodali i simbolično „Vreme za buđenje“.

Cene karata su, ako se uzme u obzir ekskluzivnost gostiju, simbolične. U duhu tradicije festivala, za veče valjevskih grupa ulaz je besplatan, pojedinačna ulaznica za 18. i 19. novembar je 600, a komplet karata za oba dana programa je 1000 dinara.
Karte su u prodaji od 14. novembra na blagajni Centra za kulturu Valjevo, a svi koncerti počinju u 20 časova.