ПРОФЕСИОНАЛАЦ

27. март

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЗОРИШТА

27. МАРТ У 20.00 Ч

ВЕЛИКА СЦЕНА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ВАЉЕВО

Као и сваке године, поводом 27. марта – “Светског дана позоришта“, широм планете играју се разнолика драмска остварења.У нашем граду, а све позоришту у част, у недељу ће бити  изведена позната представа Душана Ковачевића „Професионалац“. Ову „тужну комедију“ у продукцији Градског позоришта „Абрашевић“ режирао је Мирослав Трифуновић.

Представа је након премијере на последњем „Абро фесту“ заслужила веома добре реакције публике и стручне јавности, а након тога је имала неколико успешних реприза.  Играју: Бранко Антонић, Петар Нинић, Маја Лукић, Мирослав Трифуновић и Весељко Белушевић. Сценографију је дизајнирао Душан Арсенић, а костиме креирала Бранка Шишиначки Обрадовић.

Пре представе, у недељу, 27. марта у 20 сати у сали Центра за културу, биће прочитан Проглас поводом „Светског дана позоришта“ који ће међународној  јавности упутити, као и сваке године, неко од најзначајнијих театарских стваралаца .

Подсетимо, на иницијативу Међународног позоришног института већ шест деценија широм света обележава се овај „позоришни дан“. Први пут манифестација  је уприличена 1962. године на свечаном отварању  „Театра нација“  у  Паризу.

Карте су у продаји од четвртка, 24. марта.

Радно време благајне:

Радним данима и суботом од 09-11.00 ч и од 17-20.00 ч

Недеља од 17-20.00 ч

Цена карте је 350 динара.