ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ „АБРО ФЕСТ“

20-28. септембар

У СРЕДУ ПОЧИЊЕ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ „АБРО ФЕСТ“

„Абро фест“ се одржава по 18. пут, традиционално крајем септембра. У оквиру програма видећете четири представе, две премијере ваљевског позоришта и две гостујуће представе, као наставак дугогодишње сарадње са београдском и новосадском позоришном академијом.

Као и увек, „Абро фест“  припрема Градско позориште „Абрашевић“ у сарадњи са Центром за културу, а под покровитељством града Ваљева и Министарства културе Републике Србије. Представе се играју на сцени Центра за културу са почетком у 20 х.

На почетку фестивала у среду, 20. септембра публику очекује премијера Градског позоришта „Абрашевић“.  Ради се о комедији „Рат на трећем спрату“  по мотивима дела Павела Кохоута  и Борислава Пекића. Два дана касније, у петак, 22. септембра наставља се плодотворна сарадња са Факултетом драмских уметности из Београда. Апсолвентска глумачка класа одиграће Шекспирову најигранију комедију „Сан летње ноћи. У уторак, 26. септембра биће уприличена још једна премијера нашег Градског позоришта – „О злочину и казни“,  рађена по мотивима ремек дела Ф. М. Достојевског.  Овогодишњи ваљевски театарски фестивал завршава се у четвртак, 28. септембра предством  „Мурлин Мурло“ Николаја Кољаде, у извођењу студената завршне године Академије уметности у Новом Саду, окупљених у театру „Промена“.

Продаја карата почиње у уторак, 19. септембра.

Радно време билетарнице : од  9 до 11 сати преподне и од 17 до 20 часова.

Цена улазнице је 350 динара.