Muzička radionica
Centar za kulturu od aprila meseca 2010. godine, organizuje Muzičku radionicu za decu uzrasta od 4 - 8 godina. U nameri da deci pružimo mogućnost da se ozbiljnije bave muzikom i razvijaju svoje potencijale, osnivamo radionicu gde će se kroz igru učiti i približiti svet muzike.
Istraživanja pokazuju da dete u najranijem uzrastu, ukoliko se bavi muzikom, razvija i koncentraciju, sposobnost učenja i pamćenja, apstraktnog mišljenja i rezonovanja, kao i govora i motorike. Pored toga, ovakav rad u grupi utiče i na socijalizaciju i samopouzdanje dece.
Program radionice zasniva se na muzičkim sadržajima koji su prilagođeni i primereni ovom uzrastu. Dete će na ovim časovima sticati osnovne muzičke veštine – pored razvijanja sluha kroz pevanje i slušanje, i ritma, mališani će imati priliku i da sviraju na instrumentima Orfovog instrumentarija a planiramo i gostovanja dece iz muzičke škole.
Jedan semestar Muzičke radionice traje tri meseca. Svaki naredni semestar uključuje i teži program koji je u skladu sa muzičkim razvojem dece. Na kraju svakog semestra biće organizovana priredba koja će učesnicima doneti još jedno vrlo značajno iskustvo, a roditeljima i rodbini veliko zadovoljstvo.
Posvećeni smo tome da unesemo radost muzike u živote najmlađih i da kroz jedinstvene programe muzičke edukacije za decu obogatimo njihov svet.
Radionicu vodi Ljudmila Popović, menadžer umetničke produkcije. Osnovnu muzičku školu, odsek za klavir, završila je u klasi nastavnika Desanke Trifković a srednju u klasi profesora Ivana Rabasovića.