Dramska radionica
,Pozorišna bajka''
Od osnivanja dramske radionice 2003. godine do danas, učestvovalo je oko dve stotine dece.  Danas ,,Pozorišnu bajku'' pohađa 29-oro malih ,,glumaca'' uzrasta od 6 – 15 godina, a od 2010. godine, radionica radi u okviru Centra za kulturu Valjevo.
Polaznici radionice kroz igru i razne zanimljive oblike individualnog i grupnog dramskog rada, savladavaju specifične zadatke vezane za dramsko stvaralaštvo i pozorišni izraz, ali i opšte kreativno obrazovne zadatke koji doprinose osnovnom razvoju i sticanju kulturnih navika. Tokom pohađanja časova ,,glume'', kod polaznika se razvija verbalno izražavanje, mašta, opažanje, doživljavanje, osveštavanje ličnosti, oslobađanje, smisao za samostalno scensko nastupanje, kao i timski rad.
Posebne specifičnosti
Predstava ,,Kuckava bajka'' po tekstu Dragutina Gute Dobričanina  u režiji Angeline Lukić, premijerno izvedena 2006. Godine. Ova predstava, pobedila je na međunarodnom festivalu za decu ,,Majske igre'' u Bečeju 2007. god. Takođe je osvojila nagradu za najbolju režiju – Angelina Lukić, nagradu za najbolji kostim – Aida Novosel. Na ,,Festivalu humora za decu'' u Lazarevcu iste godine osvojila je pet nagrada: za najbolju predstavu u celini, za najbolju režiju, najbolji kostim, najbolju scenografiju – Dušan Arsenić, i najbolju mušku ulogu – Aleksandar Savić. Na Festivalu scenskog stvaralaštva dece Srbije 2008. godine, nagradu za glumačko ostvarenje osvojila je Katarina Pantelić. Odigrano je ukupno 20 predstava. Predstava ,, Kako je nastala predstava kako su nastale ružne reči'' po tekstu Dušana Radovića, u režiji Angeline Lukić, premijerno je izvedena 2009. godine. Iste godine na ,,Festivalu humora za decu'' u Lazarevcu, Aleksa Mirković osvaja nagradu za glumačko ostvarenje.

U okviru projekta CZK-a,,U Čika Ljubinoj stvaraonici’’ u 2011. godini, koji je finansirao Grad Valjevo u okviru LPA za decu 2011. realizovana je predstava za decu ,,Garavi sokak’’ po tekstu Miroslava Antića u režiji Katarine Vićentijević I Angeline Lukić. Muziku su uživo izvodili polaznici muzičke radionice koju je vodila Ljudmila Popović. Polaznici radionica bila su deca uzrasta od 9-18 godina, uključujući I decu romske nacionalnosti.

Ova predstava je ostvarila veliki uspeh na Festivalu humora za decu u Lazrevcu 2011. godine, osvojivši devet od ukupno 12 nagrada koliko je dodeqeno na festivalu I to:

• Nagrada za najbolju predstavu u celini
• Specijalna nagrada za kolektivnu igru dečjem ansamblu Centra za kulturu Valjevo
• Nagrada za najbolji scenski pokret (Marina Borozan, Katarina Vićentijević i Angelina Lukić)
• Nagrada za najbolji scenski govor (Katarina Vićentijević i Angelina Lukić)
• Nagrada za najbolju muziku (Ljudmila Popović)
• Nagrada za najbolju režiju (Katarina Vićentijević i Angelina Lukić)
• Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu Dariji Bijelić
• Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu Filipu Timotiću
• Nagrada za najbolju žensku ulogu Isidori Bijelić

Mentor radionice je Angelina Lukić, glumica

,,Omladinska pozorišna scena  -  OPS!''
Omladinska pozorišna scena formirana je 2008. godine, a od 2010. radi u oviru Centar za kulturu Valjevo. Okuplja 23 polaznika uzrasta od 14 – 19 godina. Program ove radionice bazira se na individualnom i kolektivnom radu i podržava inovativne pozorišne sadržaje.
Posebne specifičnosti
Do sada je realizovano nekoliko preformansa, a upečatljivim nastupom polaznici su se predstavili na svečanoj Akademiji povodom praznika Grada Valjeva na sceni Centar za kulturu u martu 2010. godine.
Polaznici ove radionice učestvovali su u projektu ,,Četiri godišnja doba'', a svojim najnovijim performansom  ,,Volite li teatar kako ga ja volim...'', nastupali su u okviru programa ,,Dani lepih reči''.

Avgusta 2011. Godine, premijerno je izvedena  predstava ,,Glupaci'' po tekstu Nila Sajmona. Ovom predstavom, U septembru iste godine ,,Glupaci’’ su  uvršteni u zvaničnu selekciju  Festivala dečjih I omladinskih pozorišnih predstava Srbije u Jagodini sa još 5 najboljih omladinskih predstava Srbije I osvojili su 2 nagrade:
-    Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Jeleni Ristić za ulogu gđe Zubricki
-    Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Jani marinković Arsenijević I Nemanji Radovanoviću

U okviru ,,Tešnjarskih večeri’’ 2012, premijerno je izvedena predstava ,,Parče srca mog’’ po tekstu Katarine Vićentijević u režiji  Angeline Lukić . Muziku su uživo izvodili polaznici muzičke radionice koju je vodila Ljudmila Popović. Polaznici radionica bila su deca I mladi uzrasta od 7-18 godina.

Ova predstava,  deo je projekta  CZK-a,,Kulturu molim – tišina u toku!’’koji je  finansirao Grad Valjevo u okviru LPA za decu 2012.

Mentor radionice je
Angelina Lukić, glumica